Marko Duric arrestert i Mitrovica

Spesialenheter fra Kosovos politi arresterte Duric, som i Serbia har tittelen «leder for Kosovokontoret» under et møte i Nord-Mitrovica, med grunnlag i ulovlig ankomst til landet.

policiaekosovesspecial.jpg

Etter at Duric ble løslatt og overgitt til serbiske myndigheter, har Den serbiske listen annonsert at de vurderer å trekke seg fra alle funksjoner i Kosovos politiske institusjoner. Den serbiske listen har hatt makt i Kosovo i nær to tiår gjennom reserverte seter, og er direkte styrt fra Beograd. Dette har skjedd innenfor konstitusjonelle rammer, men har vært en kontinuerlig kilde til politiske lockdowns og komplikasjoner.

Serbias president, Aleksander Vucic, er rasende på myndighetene i Kosovo og beskriver arrestasjonen som unødvendig, brutal, sjokkerende og et angrep på en lovlig valgt serbisk representant. Vucic har også tatt kontakt med Federica Mogherini, EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, for å diskutere saken. Stemningen i Nord-Kosovo er spent.

Video fra arrestasjonen er lagt ut her og her.

Marko_Duric_direktor_kancelarije_za_KiM

Marko Duric er nå løslatt og utlevert til serbiske myndigheter. Pressemeldingen fra Kosovos politi konkluderte med at Duric ikke hadde tillatelse til å oppholde seg i republikkens territorium, og at oppmøtet var basert på forventninger om motstand.

Skrevet av Mariana Qamile Rød. 

Vestbalkan.com på Facebook her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s